Panimo

Tornion Panimo on käsityöläispanimo, joka toimii edelleen samoilla sijoilla, mihin panimo rakennettiin jo vuonna 1873. Panimomme alla ovat alkuperäiset, 140 vuotta vanhat kellariholvit, jotka saavat pian uuden elämän viskikellareina. Viskeistä ja muista viinoista voit lukea lisää kohdasta Tislaamo.

Vielä vuonna 2010 täällä tehtailtiin Lapin Kultaa yli 200 miljoonan litran vuosikapasiteetilla. Suurteollisuuden väistyttyä palautimme legendaarisen panimon juurilleen käsityöläispanimoksi. Panemme olutta kahdella erikokoisella laitteistolla. Pienemmän käsityöläislaitteiston keittokoko on 1000 litraa ja vuosikapasiteetti n. 200 000 litraa. Maaliskuussa 2017 otimme käyttöön aidosta Tornion teräksestä rakennetun isomman laitteiston, joka kasvattaa tuotantokapasiteettimme lähelle 2,5 miljoonaa litraa vuodessa. 

Kasvaa pitää, jotta yhä useammat pääsevät nauttimaan aitoa Lapin olutta. Kerran suuren nähtyämme kuitenkin ymmärrämme, että olut on parhaimmillaan, kun sen tekevät pienet ihmiset suurella sydämellä. Pysymme siis jatkossakin leppoisina lappilaisina käsityöläisinä. 

Kaikki tuotteemme ja reseptimme kehitetään emoyhtiömme Sangenin laboratoriossa, missä touhuavat todelliset tieteen ja juomataiteen propellipäät. Laatumme on siis takuulla testattua ja kaikenlaista uutta kokeillaan jatkuvasti. Sangeniin pääset tutustumaan täällä www.sangen.fi

Seuraavan kerran kun näet komean tornilogomme, tartu siihen ja nauti. Lapin reissuillasi suosittelemme poikkeamaan panimollamme. Järjestämme ryhmille tilauksesta panimokierroksia ja olutmaistajaisia.