Panimo

Tornion Panimo on käsityöläispanimo, joka toimii edelleen samoilla sijoilla, mihin panimo rakennettiin jo vuonna 1873. Panimomme alla ovat alkuperäiset, 140 vuotta vanhat kellariholvit, jotka saavat pian uuden elämän viskikellareina. Viskeistä ja muista tisleistä voit lukea lisää kohdasta Tislaamo.

Vielä vuonna 2010 täällä tehtailtiin Lapin Kultaa yli 200 miljoonan litran vuosikapasiteetilla. Suurteollisuuden väistyttyä palautimme legendaarisen panimon juurilleen käsityöläispanimoksi. Panemme tällä hetkellä olutta kahdella laitteistolla, joiden keittokoot ovat 1000 litraa ja 3000 litraa. Keväällä 2017 asennettu, aidosta Tornion teräksestä valmistettu laitteistomme kasvatti kokonaiskapasiteettimme reiluun kahteen miljoonaan litraan vuodessa.

Kasvaa pitää, jotta yhä useammat pääsevät nauttimaan aitoa Lapin olutta. Kerran suuren nähtyämme kuitenkin ymmärrämme, että olut on parhaimmillaan, kun sen tekevät pienet ihmiset suurella sydämellä. Pysymme siis jatkossakin leppoisina lappilaisina käsityöläisinä.

Seuraavan kerran kun näet komean tornilogomme, tartu siihen ja nauti. Lapin reissuillasi suosittelemme poikkeamaan panimollamme. Myymme tuotteitamme myös omassa myymälässämme ja järjestämme tilauksesta panimokierroksia ja olutmaistajaisia. Näistä lisää kohdassa Panimokierros ja Myymälä. Tervetuloa vieraaksemme!